Bračno posredovanje

Advokat Amir Mešić je ovlašteni medijator, odnosno posrednik u postupku posredovanja između bračnih partnera prije pokretanja sudskog postupka za razvod braka, sa dugogodišnjim značajnim iskustvom i praksom.

Postupak posredovanja je izdvojen iz brakorazvodnog postupka, odnosno bračni partneri ga pokreću prije podnošenja tužbe za razvod braka.

Medijator postupak obavlja u dvije faze:

Prva je nastojanje da se uklone uzroci koji dovode do poremećenih bračnih odnosa i prevazilaženje konfliktnih situacija.

Druga faza se odnosi na upoznavanje bračnih partnera sa posljedicama razvoda, naročito u odnosu na djecu, te se nastoji postići sporazum o tome s kim će djeca nastaviti živjeti i pod kojim uslovima će drugi bračni partner ostvarivati kontakte sa djecom, te druga pitanja o roditeljskom staranju. Također u ovu fazu ulazi i postizanje sporazuma o raspolaganju i podjeli imovine, bračne stečevine.

U postupku posredovanja advokat Amir Mešić najviše pažnje obraća na jačanje samoopredjeljenja oba bračna partnera i preuzimanja odgovornosti za preduzete radnje bračnih partnera.

© 2024 Advokatska kancelarija Mešić | Stranicu pripremila Agencija "URED" Tuzla